Forældrenes indflydelse på tøsedrengeri

I min avis her til morgen faldt jeg over en interessant artikel under  ovenstående overskrift – her gengivet i en kortere udgave:

”Hvorfor er nogle drenge så kvindagtige? En psykolog mener at forældre ubevidst kan komme til at udvikle feminine sider hos deres sønner ved at klæde dem i pigeagtigt tøj, når de er små, ved at lade dem udføre husligt arbejde uden at forklare dem om samfundets kønsroller – eller det kan ske, fordi deres far  er for streng.

Siti Aminah Omar underviser i psykologi på Universiti Teknologi Mara og udtaler at mange udearbejdende husmødre beder deres sønner deltage i husligt arbejde som rengøring og madlavning. Det er der ikke noget forkert i, men mødrene glemmer ofte at fortælle drengene at disse huslige pligter traditionelt udføres af kvinder og at drenge der ikke forstår hvilke roller der udføres af de to køn, vokser op i den tro, at de er normalt for dem at være kvind-agtige. Hendes udtalelse falder i forbindelse med at en lokal undervisning komite har sendt 66 skoledrenge med kvindagtige tendenser på en camp for at hjælpe dem af med deres problem.

Hun siger endvidere at samme problemer kan opstå hvis faderen er  for streng og ikke har kontakt med børnene, som så vokser op udelukkende i feminine rammer og selv udvikler kvindagtige sider,  fordi de så føler sig mere sikre. Hun opfordrer derfor fædre til at være mere sammen med deres 13-16 årige sønner fordi det er i den alder at de er mest forvirrede over deres identitet.

Til sidst forklare hun at drenge med feminine sider ser ud til at skabe deres egne fællesskaber for derigennem at få mulighed for at udtrykke deres personlighed, men det er skidt fordi at når de begynder at dele deres problemer, vil de tro at dette er normalt. Hun håber derfor at skole administrationerne landet over vil identificere sådanne grupper og sørge for at drengene med den rette rådgivning kan håndtere deres følelser.”

Malaysias multikulturelle befolkning domineres af muslimer. Homoseksualitet er forbudt og straffes med 2-20 års fængsel eller piskeslag. Ikke desto mindre ses mange unge mænd med make up og feminint kropssprog i gadebilledet, også enkelte af de såkaldte ladyboys, som er et udbredt fænomen i nabolandet Thailand.