Min ven Fred

Herreløse hunde i Thailand er søde og kommer næsten når man kalder

Hedder alle hunde virkelig Fred? Jeg har startet et eksperiment…. jeg vil vide om de vilde hunde her i Thailand lyder navnet Fred.Hedder alle vilde hunde mon Fred? De har jo i sagens natur ikke navne, da de ikke indgaar i familierne som kæledyr som vi kender det. Men sidst vi var her døbte vi restauranthunden Fred, og vi mener at kunne huske at den lystrede.

Vi fandt senere ud af, at Fred er en tæve, men da var det for sent. Den hed nu en gang Fred og det blev den ved med. Det goer den stadig. Og nogle gange kommer den når vi kalder paa den. Den er meget sød, blød og velplejet og faar helt sikkert masser af mad – både af restaurantpersonalet og af gæsterne. På trods af det store skilt, der beder om at man ikke fodrer vilde hunde ved bordene, er der nemlig mange gæster, der ikke stå for Freds bedende blik. Ellers er den nu ikke så indladende som vi kender det fra vores egen labrador derhjemme. Naaeh, Fred er lidt reserveret og stiller sig gerne lige udenfor kæleafstand, eller lægger sig ind under liggestolen på stranden.

 For at kunne kende Fred fra Fred – der er nemlig masser af hunde her – alene på hotelomrødet vel en 15-20 stykker, har vi nu maatte udvide repertoiret med bla. hvalpeFred, pelsFred (den med lidt længere pels) og saagar originalFred, desuden er der humpeFred (maaske er benet brækket, men det er der jo ikke nogen, der tager særligt notits af og humpeFred ser glad og fornøjet ud, naar den leger med de andre på stranden) – plettede Fred derimod kan de andre ikke li. Den knurrer de af så den hyler længe inden de har naaet indenfor dens rækkevidde – og den har hele tiden halen imellem benene. SorteFred giver sig selv og er vistnok far til hvalpeFred, der er sort med hvid blis og et frækt og hvalpeagtigt blik – og meget skarpe tænder. Der virker ikke som om de har (særligt mange!) lopper – måske er det fordi de opholder sig så meget i sand og saltvand, at lopperne må opgive ævred. Omkring solnedgang kan man se Fred jage fisk på det lave vand. Det ser helt vildt sjovt ud når han sætter sig ned i vandet og holder øje med de småbitte fisk og en gang i mellem forsøger at fange dem med poten. Vi har aldrig set Fred fange en fisk, så måske er det bare noget de leger. Fred og fiskene. Nå, men undersøgelsen går altså i sin enkelhed ud på at prøve at få en hvilken som helst hund vi møder på vores vej til at lystre på navnet Fred. Indtil videre er der ikke nogen sikre videnskabelige resultater – sådan nærmest fifty-fifty. Der er forbudt at lokke dem med mad eller at kalde med andet end ordet Fred – evt. fortyndet med lidt ”er du en fin hund” ”hedder du så ikke Fred” og hundesnak i den stil.

Jeg vender tilbage naar der er afgørende nyt i sagen……;O)